Avondwedstrijden Oost

De avondwedstrijden Oost worden in 2024 gevaren op de volgende donderdagen: 25 april, 2 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei en 6 juni

Het is altijd een leuke serie, waarbij op korte banen serieus gevaren. We varen Oost van de Haringvlietbrug 6 wedstrijden, waarvan er 4 meetellen voor het eindresultaat. Je kunt er dus best eentje missen, zonder je klassering in gevaar te brengen. De banen zijn afhankelijk van de windkracht en – richting en worden voor de start op het startschip aangegeven. De start is rond 19:00 uur en altijd rondom de HD4.

De uitslagen proberen we dezelfde avond op de website van WSV Numansgors te zetten, zodat je meteen weet wie je de volgende week in de gaten moet houden.

Naast het competitief karakter van zo’n avond is gezelligheid ook een belangrijk aspect. Daarom organiseert de WSV Numansgors na de 3e wedstrijd, een borrel in het clubhuis ”Het Bolwerk” en sluiten we de serie af met een drukbezochte prijsuitreiking, waarbij we de nieuwe haring proeven.

Banen, regels en meer

Download hier de wedstrijdbanen.

LET OP: Alle deelnemers zijn verplicht gedurende alle wedstrijden een goedgekeurd zwemvest te dragen. Als een of meer bemanningsleden van een schip geen zwemvest draagt wordt het schip voor de betreffende wedstrijd gediskwalificeerd.

Indien je een protest wilt indienen (dit heb je aangezegd tijdens de wedstrijd en na de finish gemeld bij het startschip) download dan hier het verhooraanvraagformulier. Dit formulier dien je uiterlijk 2 uur na je finish in te leveren bij de wedstrijdorganisatie.

Organisatie

De Stichting Haringvlietwedstrijden is de paraplu waaronder de Avondwedstrijden Oost georganiseerd worden. Jij kent je mede-leden in de watersportvereniging het het best, dus probeer zoveel mogelijk zeilers op het water te krijgen.

Vaar je mee?

“In de periode van de avondwedstrijden, begint je weekend gevoelsmatig een dag eerder” volgens een van de vaste deelnemers. Kortom een prachtige manier om het seizoen te beginnen.

Paul Hofman
Wedstrijdcommissaris WSV Numansgors.

Wedstrijdbanen

Uitslagen

Foto’s 2022

Foto’s 2019

Foto’s 2018