Avondwedstrijden Oost 2020

De avondwedstrijden van 2020 zijn komen te vervallen i.v.m. het coronavirus.

Het is een leuke serie, waarbij op korte banen serieus gevaren wordt. Voor de ervaren wedstrijdzeiler een lekkere warming-up. Twee avondjes oefenen voor de van Uden Reco. Voor de “gelegenheids” wedstrijdzeiler een prachtige manier om in korte tijd ervaring op te doen in starten, boat handling , tactiek en situaties rond de boeien. Ook voor duo-handed zeilers zijn het mooie avonden om te oefenen.

We varen Oost van de Haringvlietbrug 6 wedstrijden, waarvan er 4 meetellen voor het eindresultaat. Je kunt er dus best eentje missen, zonder je klassering in gevaar te brengen.

De uitslagen proberen we dezelfde avond op de websites van WSV Numansgors en de Haringvlietwedstrijden te zetten, zodat je meteen weet wie je de volgende week in de gaten moet houden.

6 Actieve donderdagavonden op het water

We varen de wedstrijden op de 6 donderdagavonden.

Naast het competitief karakter van zo’n avond is gezelligheid ook een belangrijk aspect. Daarom organiseert de WSV Numansgors na de 3e wedstrijd, een borrel in het clubhuis ”Het Bolwerk” en sluiten we de serie af met een drukbezochte prijsuitreiking, waarbij we de nieuwe haring proeven.

Banen, regels en meer

Banen, regels, startprocedure en laatste wijzigingen vind je op www.haringvlietwedstrijden.nl Daar kan je je ook inschrijven en vind je de data en wedstrijdbepalingen. Vraag je meetbrief zo snel mogelijk aan. Een overzicht van de wedstrijdbanen vind je hier.

LET OP: Alle deelnemers zijn verplicht gedurende alle wedstrijden een goedgekeurd zwemvest te dragen. Als een of meer bemanningsleden van een schip geen zwemvest draagt wordt het schip voor de betreffende wedstrijd gediskwalificeerd.

Organisatie

De Stichting Haringvlietwedstrijden is de paraplu waaronder de Avondwedstrijden Oost georganiseerd worden. Jij kent je mede-leden in de watersportvereniging het het best, dus probeer zoveel mogelijk zeilers op het water te krijgen.

Vaar je mee?

“In de periode van de avondwedstrijden, begint je weekend gevoelsmatig een dag eerder” volgens een van de vaste deelnemers.
Kortom een prachtige manier om het seizoen te beginnen.

Paul Hofman
Wedstrijdcommissaris WSV Numansgors.