George de Joode (6-6-1957 – 16-7-2021)

Erelid WSV Numansgors

Vrijdag 16 juli jl. heeft George de Joode, erelid van WSV Numansgors, de strijd verloren.

Niet alleen zijn vrouw Marga, dochter Kelly en schoonzoon Nick en de vele vrienden zullen George missen, ook de WSV verliest één van haar meest actieve leden.

Eind jaren ’90 was George lid van het WSV bestuur, samen met Hans Jonker en Jan-Willem Schipper. Zij herinneren zich dat ze altijd lol hadden en dat George er maximaal voor ging.

George was ook actief als organisator van het jeugdzeilen. Hij zorgde dat alle Optimisten er tiptop bij lagen en gaf de jeugd vol enthousiasme en als de beste les en motiveerde iedereen.

Nadat hij zelf niet meer meedeed aan de Avondwedstrijden met zijn rode Sentijn 36 “Inspiration” en later als stuurman op de “X-Solution”, stelde George zijn motorboot beschikbaar als startschip. En eigenlijk was dat de beste plek tijdens de wedstrijd, met lekker eten, hapjes en drankjes en veel gezelligheid.

De Pinkster- of najaarstochten die door George en Marga waren georganiseerd hoorden tot de besten met een leuk programma en goede restaurants. En meestal startte of eindigde de dag op hun schip.

Marga heeft met grote regelmaat deel genomen aan de barcommissie, waarbij George haar hielp met het bevoorraden en klaarzetten van alles. Dit alles in ons Bolwerk, waar George meehielp aan de renovatie en de nodige verbeteringen in de keuken aanbracht.

En natuurlijk regelde George ook heel veel bij de hellingdagen. Hij vond het ontzettend moeilijk toen hij tijdens de hellingdag afgelopen maart niet meer kon helpen. De kraanmachinisten zijn toen zelfs voor zijn huis gestopt om hem nog te groeten.

George, we zullen je lach, enthousiasme, behulpzaamheid en betrokkenheid bij het hele Numansgors en de WSV ontzettend missen!

Vaarwel!

Bestuur en leden WSV Numansgors